Un alimento transxénico ou xenéticamente modificado e aquel
que foi modificado de tal maneira que non se produce pola reproducción ou pola
recombinación xenética. Esta modificación pode causar, resistir as condicións
non favorables ao crecemnto, poder resistir a plagas e químicos e mellorar as
calidades alimenticias. un alargamento da vida do alimento.
A súa orixe creouse
para conseguir unha solución á fame, pero actualmente, o problema non é
unha falta de comida se non unha desproporción en canto a concentración destes
alimentos. Ademáis o seu uso é controvertido xa que poden causar moitos daños á saúde do individuo que os consume.
Obviamente, é por isto polo que non cumple un dos principios bioéticos fundamentais, o de non maleficiencia xa que como xa dixera antes, pode chegar a causar enfermidades polo que incumple o principio de non maleficiencia.
Esta causa de enfermidades pode provocarse cando o xen que cámbiase no alimento transmítase as bacterias que encóntrase no tubo dixestivo.Además existe unha gran relación na aparición de alerxias co consumo deste tipos de alimentos. Estes danos non solo poden ser ao organismo que o consume, senón tamén habería que falar sobre o dano que pode causar á biodiversidade. Esto se debe a que se as plantas transxenizadas non están separadas a grandes distancias das orixinais, poden chegarse a cruzar e transmitirse esta modificación xenética.
0 comentarios:
Publicar un comentario